Kausiennakko 2002 - 2003

Rangerssien viimekausi oli paluusta 2-divisioonaan huolimatta takkuamista alusta loppuun. Voidaankin kärjistetysti sanoa, että hyvillä kotipeleillä varmistettiin tarvittavat pisteet nousuun. Vieraissa oma verkko heilui tiuhaan tahtiin ja tappiot seuras toista.

Tämän kauden joukkueeseen tuli uusia miehiä neljä ja kaikki ovat hyökkääjiä, niin voidaankin sanoa, että kasassa on hyökkäyksen osalta kaikkien aikojen Rangers. Paluun vuoden tauon jälkeen violetti-paitaan tekee Pasi Happonen, joka voitti kaudella 99-00 Rangerssin pistepörssin. Miehen vauhti on treeneissä ollut tuttua Hapaa, joten mieheltä voi odotella tuttuja teholukemia. Toinen kova vahvistus on Timo Parkkila, joka nuoruuden innolla ja rajulla yrittämisellä on ottanut paikan Rangers hyökkäyksessä. Mielenkiinnolla jäädään odottamaan, miten miehen kuviot toimii 2-divarin peleissä, treeneissä jälki on ollut todella vakuuttavaa.

Paikallissparraaja Power Bandy II:sta tuli kaksikko Kari Ilmoniemi ja Mika Turpeinen. Kapa Ilmoniemi on ollut joukkueen tehopyssy jo usean kauden ajan ja halusi lisää haasteita. Nyt niitä on tarjolla tutulla sentterin tontilla, mutta vastuksen ollessa pari pykälää kovempia. Mamba Turpeinen on vienyt takavuosien treeneissä illasta toiseen Rangerssin puolustusta, kuin litran mittaa, niinpä onkin mukavaa nähdä jatkuuko sama tahti kakkosen taistoissa. Vielä kun vanhat tutut Närvä, Hokkanen ja kumppanit jatkaa, niin hyökkäys ei ole viimekauden tapaan yhden ketjun varassa, vaan nyt materiaali riittää reilusti kahteen todella kovaan ketjuun.

Puolustus on pysynyt lähes samassa koostumuksessa. Janne Kämäräinen siirtyi jäähdyttelemään, mutta Jannen paikan on täyttänyt hienosti kulmavääntöjen herra ja hidalgo Jykä Vuorio. Jykä on totuttu näkemään, niin hyökkääjän kuin pakinkin tontilla, mutta tänä vuonna mies taitaa väläytellä pelättyä ruoskaansa vain pakin paikalta. Vielä kun viimeisenä lukkona on vuoden kokeneempana viime kauden tulokas Harri Oittinen, niin puolustus onkin kuosissaan. Odea on luvannut tarvittaessa tuurata Janne Rautaruoho, niinpä Rangers-maalilla saatetaankin nähdä jossain ottelussa takavuosien liimanäppi, joka on pitänyt yllä tuntumaa salibandyä pelaillen.

Valmennuspuolella tapahtui iso muutos, kun 12-vuotta Rangerssia luotsannut Timo Kuosmanen siirtyi ikämies jengiin ja jättää valmennuksen nuoremmilleen. Hän kuitenkin jatkaa seuran puheenjohtajan pallilla edelleen. Timo on tehnyt pitkän ja ansiokkaan työn luotsatessaan Rangerssia pitkän rupeaman ja siitä iso KIITOS Timolle. Aika näyttää jäädytetäänkö miehen tavaramerkiksi tullut jalkakikka hallin kattoon.


Valmentajiksi valittiin Saku Pitkänen ja Antti Määttä. Uuden valmennuskaksikon suurin haaste on saada joukkueen puolustuspeli uomiinsa, sillä tehoa kyllä tulee löytymään vanhaan malliin, mutta takavuosina ne on tehty liiaksi oman pään kustannuksella. Löytyykö hyökkääjiltä tarpeeksi nöyryyttä ja tahtoa tehdä duunia molempiin suuntiin, siihen saadaan vastaus maaliskuuhun mennessä.