Hyvinkään Rangers lähtee kaukalopallon valiosarjaan uudistuneena.


Kesän aikana seuran ovi on käynyt molempiin suuntiin, kun pelaajia on tullut ja mennyt. Samalla myöskin valmentaja vaihtui, kun Antti Määttä siirtyi pois pelaaja-valmentajan tontilta ja Sami Lehtinen otti valmennusvastuun.

Lehtisen suurin muutos tähän saakka on ollut harjoittelun muuttuminen pelinomaisemmaksi. Joukkue on pelannut tukun harjoituspelejä ja otteet ovat olleet selvästi vahvemmat ja yleisilme pirteämpi, kuin raskaalla edellisellä kaudella. Neljästä harjoituspelistä Rangers on voittanut kaikki ja varsinkin hyökkäyskuviot ovat olleet todella lupaavia jo tässä vaiheessa kautta.

Rangers käskynjaolla ennen
Verso-Rangers peliä.

2005 Elo-photo


Suuri vaihtuvuus

Rangersin pelaajapuolella vaihtuvuutta on ollut viiden miehen verran. Pelaamisen valiosarjassa lopettivat hyökkääjäkolossi Mika Turpeinen ja seuran tehoykkönen Pasi Happonen. Kauden 03-04 komeetta Niko Stenman siirtyi pelaamaan pk-seudulle, kuten myöskin maalivahti Harri Mursu. Paperilla Rangers kuitenkin näyttää vahvistuneen, sillä joukkue on onnistunut paikkaamaan lähtijät kolmella liigakokemustakin omaavalla pelaajalla. Riihimäen BJB:stä tullut Mauri Hyppönen tuo terrierimäistä kahdensuunnan hyökkäyspeliä. Kavossa maaliverkkoja heilutellut laituri Juha-Pekka Jokinen on ollut paha pideltävä vastustajille harjoitusotteluissa ja puolustusta joukkue vahvisti hankkimalla Jyryn vanhan liigapakin Tomi Laitisen. Unohtaa ei myöskään sovi Hyvinkään omia poikia. Paikallisvastustaja Power Bandystä tuli maalipuiden väliin Mika Elo ja hyökkäykseen armoton työmyyrä Mikko Pölönen.

Rangers on kohdannut neljässä harjoituspelissään valiosarjan Verson Mäntsälästä ja Braggartsin Espoosta kahdesti. Lisäksi Rangers kävi harjoittelemassa maalintekoa kakkosdivarin Häjyjen kustannuksella. Rangers voitti kaikki pelit suht suvereenin esityksen jälkeen. Viimeisessä harjoituspelissä Braggartsia vastaan valmentaja Lehtinen antoi parhaille vapaa-illan ja peluutti vain seitsemää miestä joiden otteista kaivattiin lisänäyttöjä. Tälläkin nipulla Rangers pyöritteli helpon 6 - 14 (0-7) vierasvoiton. Palkintopöydän puhdisti tuttuun tyyliin vanha kettu Harri Närvä, joka onkin ollut harjoituspelejen vakuuttavin. Puolustuksen ykkönen on ollut loistavassa syystikissä oleva Timo Parkkila.

Sarja alkaa su 2.10

Valiosarja alkaa Rangersin osalta siitä mihin edelliskausi päättyi, eli ottelulla Bewe Boysia vastaan. Sunnuntaina 2.10 klo 21.00 Hyvinkään jäähallissa nähdään jatkuuko harjoitusotteluiden erinomainen ote vai tuoko sarjapisteet ylimääräistä puristusta Rangersin otteisiin. Viime kaudella joukkueiden välisistä tiukoista kohtaamisista Rangers voitti yhden ja yksi pelattiin tasan. Tulevan kauden otteita tullaan seuraamaan luonnollisesti Rangersin virallisilla kotisivuilla, kuten myöskin Hyvinkää-Riihimäki seudun paikallislehdessä Aamupostissa.

Rangers 2005-2006: Maalivahdit Mika Elo ja Harri Oittinen. Kenttäpelaajat: Toma Auresto, Mika Hokkanen, Mauri Hyppönen, Kari Ilmoniemi, Juha-Pekka Jokinen, Tomi Laitinen, Sami Lehtinen, Marko Manner, Antti Määttä, Harri Närvä, Timo Parkkila, Mikko Pölönen, Saku Pitkänen ja Jyrki Vuorio. Taustajoukoissa jatkavat Juha Kärkkäinen, Heikki Saarinen ja joukkueenjohtaja Timo Kuosmanen.