Yhteenveto kaudesta 2003 - 2004

28 Ottelua - 23 voittoa - 1 tasuri ja 4 tappiota (sis. harj. pelit)
2-Divarin runkosarjan voitto
2-Divarin voitto ja nousu valioon

Kauteen lähdettiin lähes samalla joukkueella, jolla oli pelattu todella hyvin edellinen kausi. Kesän varaustilaisuudessa pidettiin aika matalaa profiilia ja pyrittiin vain löytämään ne puuttuvat palat voittavan joukkueen palapeliin. Toinen löytyi Espoon suunnalta, kun maalivahtipuolelle värvättiin Harri Mursu. Maalitekotaitoa rahtusen alle sata kiloa taas tuli Pasilan suunnalta, kun Niko Stenman liittyi Rangerssin hyökkäyskalustoon.

Molemmat miehet pelasivat erinomaisen kauden. Harri Mursu pelasi hivenen yli puolet peleistä ja Ron Hextallmaisella räiskyvällä tyylillään hoiti tonttinsa juuri niin kuin pitikin. Maalivahdit pystyivät joukkueen tasaisimpaan esitykseen ja varmistivat sen että Rangerssille tehtiin vähiten maaleja koko sarjassa. Niko Stenmanin taas toivottiin tuovan leveyttä maalintekoon, sillä kultaranne Harri Närvä oli sairastuvalla joulukuulle saakka. Niko vastasi huutoon tykittämällä 41 maalia runkosarjassa ja oli Kapa Ilmoniemen kanssa suurimpia syypäitä siihen, että Rangers pelaa ensi kaudella valiossa. Lisäksi joukkueen kokeneemmasta kaartista Saku Pitkänen ja Marko Manner palasivat ruotuun muutaman rikkonaisen kauden jälkeen. Hyvän kesätreenikauden jälkeen miehet tulivat hyvässä kunnossa askiin muodostaen ehyimmän pakkiparin violettipaitojen takalinjoille. Saku heilutti ruoskaansa tehojen 48 (24+24) edestä ja Tekno Mannerin puolustuspään virheet voi laskea yhden käden sormilla.

Kausi avattiin neljällä pelillä, joissa vastaan asettuivat sarjanousijat Verso ja KAPA-90. Pelit voitettiin lähinnä rutiinilla, sillä molemmista joukkueista näkyi, että potentiaalia oli vielä parempaan, mutta pieni kesäkankeus ja sarjanousijan jännitys paistoi otteista. Kauden ensimmäinen tappio koettiin sitten viidennessä pelissä, kun Konalan karsinassa vastaan tuli MyPS. Parhaimmillaan johdettiin jo 2-7, mutta niin vaan MyPS hoiti pisteet kotiin. Sen jälkeen kuusi peliä ilman tappioita, kunnes ToTe tuli Hyvinkäälle vastaan. Jälleen johtoasema menetettiin ja pisteet matkasivat Stadiin maalin tappiolla. Tuosta tappiosta alkoi sitten kahdeksan ottelun ja kahden kuukauden voittoputki. Tammikuun ja maaliskuun lopun väliin osui selvästi kuntopiikki, jolloin otteet olivat todella hyvät. Neljässä pelissä taottiin todella tylyt lukemat taululle ja näistä peleistä kaksi päättyi ennen täyttä aikaa. Tuon ToTe pelistä alkaneen iloisen voittoputken katkaisi sitten ToTe. Myllypuron pakastimessa oli kyyti kylmää ja 0-5 johto kääntyi selvään tappioon. Runkosarjan voitto oli kuitenkin jo varmistettu kierrosta aikaisemmin, joten lähinnä pelattiin maineesta ja kunniasta. Sinällänsä sarjasysteemi ei tarjoa kyllä runkosarjan voitosta yhtään mitään, ehkä tässä olisi pieni korjauksen paikka liiton puolelta.

Pirkkolan lopputurnauksen ajankohta ei koskaan ole kehä-3:n ulkopuolen joukkueille ollut kovin otollinen. Jäät on sulatettu jo halleista, joten kauden tärkeimpiin peleihin lähdetään väkisinkin huonosti valmistautuneina. Tämä näkyi Rangerssin otteissa, sillä Pirkkolan lopputurnauksessa jäätiin kauas siitä tasosta, millä pistepussia lihotettiin helmikuussa. Kakkosen voitto kuitenkin tuli nihkeälläkin pelillä ja Rangers nousi toista kertaa seuran historiassa valioon. Kaudella 98-99 Rangers taisteli valiossa, mutta lopputuloksena oli Ranskalainen visiitti. Paljon on toki muuttunut ja tämän kauden joukkueessa oli enää neljä kaveria, jotka pelasivat 98-99 joukkueessa. Valio on kova haaste ja tuohon haasteeseen on jo alettu valmistautua. Hikipisaroita on tippunut hyppyrimäen portaissa ja vauhtia on haettu humisevien mäntyjen keskeltä Sveitsin metsien siimeksistä.

Erinomaista kesää kaikille ja erityiskiitos menee Timolle, Hessulle ja Nisselle. Ilman teitä tämä ei olisi onnistunut. Syksyllä nähdään samoissa merkeissä!!

Antti Määttä

Kausiennakko

Tilastot